Kávová zrna z Etiopie mají svou specifickou a výraznou chuť. Vyváží se především druh Arabica pro přípravu Espressa, které si můžete připravit i doma.
Káva z Etiopie
About Coffee: V Etiopii rostou kávovníky v hájích, malých rodinných farmách, velkých plantážích, ale i osamoceně. Setkat se můžete i s planými druhy. Nejvíce se ze země vyváží Arabica, která se sbírá z divoce rostoucích kávovníků v oblasti Lekemti, Salo, Sidamo a Djimmah.
Káva má výrazné a kořenité aroma a silnou čokoládovou plnost. Zrna jsou ideální pro přípravu espressa a stále častěji si ji lidé kupují do svých domácích kávovarů.
Jak na přípravu silného espressa z kávových zrn z Etiopie?
Pro přípravu silného espressa je třeba znát přesný recept. Potřebujete 9 g mleté kávy, kterou necháte protéct 35 ml vody ohřáté na 90 °C. Voda proteče mletou kávou za 25 sekund pod tlakem 9 barů. K tomu potřebujete kvalitní a dobře servisovaný kávovar. Vybrat si u nás můžete zánovní modely s minimálně roční zárukou i repasované kávovary za výhodné ceny.
Proč je důležité používat při přípravě kávy správně seřízený kávovar?
Kávovar potřebuje jako každý jiný stroj pravidelný servis. Vlivem pravidelného používání se jeho komponenty zanášejí vodním kamenem a kávovou sedlinou a dochází k opotřebení jednotlivých dílů. Dobrá káva musí být vyrobena kávovarem, který je dobře seřízený a hygienicky čistý. Jinak se v chuti kávy objeví nepříjemná pachuť, hořkost a nelibá vůně.
Kde nechat kávovar servisovat?
Pro servis a opravy kávovarů zavolejte k nám na pobočku ve Zbůchu u Plzně a domluvte si termín vyzvednutí vašeho kávovaru v Plzni a okolí zdarma. Ze vzdálenějších měst nám stačí kávovar poslat kurýrem. Napojením na diagnostiku zjistíme případné závady, které vám obratem zavoláme i s cenovou nabídkou na opravu. Je pouze na vašem rozhodnutí, zda si kávovar necháte opravit, nebo vám jej vrátíme v původním stavu. Pokud se rozhodnete pro opravu, zajistíme ji do tří dnů.
Pravidelný pozáruční servis doporučujeme provádět každé 1 – 2 roky. Při něm provedeme odvápnění, čištění a dezinfekci jednotlivých komponent, seřídíme podavač kávy a nabrousíme mlýnek. Na závěr provedeme tlakovou zkoušku vodní soustavy.